vrijdag 27 mei 2016

Levensduur van uw laptop accu verlengen

Alle lithium-ion laptop accu's verslijten over tijd. Er zijn echter enkele belangrijke factoren waarmee u rekening kunt houden om uw laptop accu zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Lithium-ion accu's zijn erg gevoelig voor warmte. Gebruikt u uw laptop accu voor langere tijd niet? Dan kunt u de accu het best koel en droog bewaren. De accu mag echter niet onder het vriespunt komen omdat dit schadelijk kan zijn voor de accucellen. Een koelkast is daaorm een ideale bewaarplek voor een laptop accu, omdat de temperatuur in uw koelkast licht boven het vriespunt ligt.

De cellen in een Lithium-ion accu slijten het minst snel rond de 40% lading. Wanneer u langere tijd de laptop accu niet nodig hebt of niet wilt gebruiken, kunt u deze het best opladen tot 40-50%. In deze staat blijven de cellen in de accu het best bewaard.

Lithium-ion cellen hebben, in tegenstelling tot oudere Ni-Cad accu cellen, geen geheugen effect. Ze slijten dus niet sneller wanneer ze regelmatig opgeladen worden. Het is zelfs af te raden om de accu helemaal leeg te laten lopen. U kunt het beste de lader aansluiten wanneer de accu nog meer dan 10% capaciteit heeft om schade aan de cellen te voorkomen.

Zorg er te allen tijde voor dat de laptop accu niet heet wordt. Temperaturen boven de 40 graden Celcius veroorzaken snelle achteruitgang van capaciteit en temperaturen boven de 50 graden Celcius kunnen directe schade aan de accu veroorzaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten