woensdag 5 april 2017

Windows 10 Creators Update nu beschikbaar via Update Assistant

Microsoft begint later vandaag met het aanbieden van de Windows 10 Creators Update als een handmatige download, en dit betekent dat degenen die niet willen wachtem tot 11 april alvast aan de slag kunnen met de update. Deze methode is eigenlijk gericht op de meer ervaren gebruiker, echter is de Windows Update Assistant erg eenvoudig in gebruik en het hele proces bestaat uit slechts een paar stappen voordat de update wordt gedownload en geïnstalleerd.

Windows 10 Creators Update

De Update Assistant start niet alleen de installatie van de Creators-update, maar controleert van te voren ook of er genoeg opslagruimte beschikbaar is en of er mogelijk compatibiliteitsproblemen zijn met geïnstalleerde apps. Mocht je twijfels hebben, dan kan de Update Assistant je helpen bij het bepalen of jouw computer klaar is om de update te installeren. Gebruikers kunnen de Update Assistant hier downloaden.

Gratis update

De Creators-update is een gratis upgrade voor Windows 10-gebruikers. Iedereen die momenteel een geactiveerde versie van het besturingssysteem draait moet de nieuwe versie zonder problemen kunnen installeren. Er zijn verschillende nieuwe features aan de update toegevoegd, zoals een blauwlichtfilter, een nieuwe optie om updates te pauzeren, exclusieve drivers van updates, nieuwe apps zoals Paint 3D en Microsoft Edge kan nu previews van tabbladen weergeven.
Het is de eerste grote update die dit jaar voor Windows 10 wordt uitgebracht, terwijl de tweede update, codenaam Redstone 3, inmiddels in ontwikkeling is en in het najaar wordt uitgerold. Microsoft heeft aangegeven dat het de eerste previews builds van Redstone 3 kort na de release van de Creators Update gaat aanbieden aan Windows Insiders.
Op 11 april begint Microsoft met de globale uitrol van de Windows 10 Creators Update via de ingebouwde update functie. De mobiele versie van de Creators-update verschijnt op 25 april voor smartphones die Windows 10 draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten