dinsdag 23 mei 2017

Zijn dit de iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8?

De verwachting is dat Apple later deze maand begint met de testproductie van de iPhone 8, echter blijft er nog altijd veel onduidelijkheid over welke weg het bedrijf gaat inslaan. Verschillende bronnen zijn het bijvoorbeeld nog niet eens over de locatie van de vingerafdrukscanner van de iPhone 8. Op een nieuwe schematische tekening is ditmaal een behuizing te zien met de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van de iPhone 8, net onder het Apple-logo.

iPhone 8

Nieuwe locatie Touch ID?

Het is niet voor het eerst dat we een dergelijke tekening zien verschijnen, maar er zijn ook nog altijd insiders die beweren dat Apple de vingerafdruksensor in het oledscherm zal integreren, waardoor gebruikers hun telefoon eenvoudig kunnen ontgrendelen door hun vinger op de virtuele thuisknop te leggen. Dit zou volgens de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo ook het oorspronkelijke plan van Apple zijn geweest, maar door een lage productieopbrengst (yield) van het scherm, zou er toch gekozen zijn voor een conservatiever ontwerp met Touch ID aan de achterzijde van de iPhone 8.
Een derde optie is de powerknop van de iPhone 8. Op een foto van een iPhone 8-dummy is te zien dat deze knop langwerpiger is geworden, waardoor er een theorie is ontstaan dat Touch ID mogelijk in de powerknop is geïntegreerd. Sony koos met zijn recente high-end telefoons voor een vergelijkbare oplossing.
De elegantste oplossing is in onze ogen een vingerafdruksensor die geïntegreerd is in het oledscherm, echter is het de vraag of de technologie er op tijd klaar voor is. Apple zal tientallen miljoenen exemplaren van de iPhone 8 moeten verschepen en het bedrijf kan zich het daarom niet veroorloven om tegen grote productieproblemen aan te lopen. Mochten de geruchten over een lage productieopbrengst kloppen, dan is het aannemelijk dat Touch ID wordt verplaatst naar de achterzijde. Het zorgt voor een enigszins drukke achterkant en we vragen ons af waarom het Apple-logo niet kan worden gebruikt als vingerafdruksensor.

iPhone 7s en iPhone 7s Plus

Het goede nieuws is dat we dit jaar eindelijk weer eens verrast kunnen worden door het ontwerp van de nieuwe iPhone. Op het gebied van specificaties verwachten we verder een groter 5,8-inch oledscherm met dunnere schermranden, aluminium frame met een voor- en achterkant van glas, ondersteuning voor draadloos opladen, dubbele camera, 3d-camera aan de voorzijde, verbeterde water- en stofbestendigheid en een snellere Apple A11-soc.
De iPhone 8 wordt waarschijnlijk in september aangekondigd en de lancering zal vermoedelijk in oktober plaatsvinden. Daarnaast verwachten we dat Apple komt met de 4,7-inch iPhone 7s en 5,5-inch iPhone 7s Plus, die gebaseerd zullen zijn op het ontwerp van de huidige iPhones.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten