woensdag 26 oktober 2016

Apple lekt afbeeldingen van MacBook met oled-functietoetsen

Apple heeft afbeeldingen naar buiten gebracht van een onaangekondigde MacBook. De laptop op de afbeeldingen heeft op de plek van de rij functietoetsen een oledscherm, die diverse functies lijkt te kunnen uitvoeren.
De afbeeldingen waren te vinden in de update voor macOS Sierra die maandag verscheen, zegtMacRumors. De afbeeldingen komen uit documentatie voor Apples betaaldienst Pay en de grote afbeeldinge is te vinden in /System/Library/PrivateFrameworks/PassKitUI.framework/Versions/A/Resources/ApplePaySplashSA.tiff. Die werkt met de vingerafdrukscanner die te vinden lijkt te zijn aan de rechterkant van het oledscherm voor de functietoetsen.
Naast het toetsenbord lijken luidsprekers te zitten. De afbeeldingen betreffen een MacBook Pro, want die naam is onder het scherm zichtbaar. Volgens eerdere geruchten is de nieuwe laptop dunner en lichter, heeft hij vier usb-c-poorten en een 3,5mm-uitgang. De iPhones die Apple vorige maand presenteerde, hebben die audiopoort niet.
Het gebeurt zelden dat Apple voor de aankondiging een nieuw product toont in afbeeldingen. Het bedrijf houdt donderdag een evenement, waarop het naar alle waarschijnlijkheid nieuwe laptops zal presenteren. De bestaande MacBook Pro's zijn inmiddels anderhalf jaar oud en draaien op Intel Broadwell-cpu's. De nieuwe laptops zouden draaien op Skylake-processors.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten