maandag 24 oktober 2016

Nieuwe 13-inch MacBook en MacBook Pro op komst

Apple kondigde onlangs aan dat het op 27 oktober een aantal nieuwe producten gaat introduceren en de verwachting is dat het gaat om nieuwe Macs. In de afgelopen maanden zijn er verschillende geruchten verschenen over een nieuw ontwerp voor de MacBook Pro en de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-chi Kuo heeft afgelopen zaterdag meer informatie vrijgegeven over de nieuwe MacBooks.

MacBook en MacBook Pro

Volgens de analist zal Apple op het Mac-evenement drie nieuwe MacBooks gaan onthullen: een nieuwe 13-inch MacBook, een nieuwe 13-inch MacBook Pro en een nieuwe 15-inch MacBook Pro. Daarnaast beweert Kuo dat de nieuwe iMacs en het nieuwe Cinema Display (27-inch) van Apple pas in de eerste helft van 2017 op de markt worden gebracht.
Het is nog onduidelijk of Apple plannen heeft om de nieuwe iMacs of het nieuwe Cinema Display vroegtijdig te onthullen, echter lijkt Kuo er wel zeker van te zijn dat ze nog niet klaar zijn om te worden gelanceerd. Het nieuwe Cinema Display heeft naar alle waarschijnlijkheid een 5k-resolute en is eveneens voorzien van een geïntegreerde gpu. Opmerkelijk genoeg wordt er door de analist met geen woord gerept over nieuwe hardware voor de Mac Pro. De MacBook en MacBook Pro lijken de enige apparaten te zijn die spoedig te koop zullen zijn.
De 13- en 15-inch MacBook Pro zouden zijn voorzien van een nieuw dunner en lichter ontwerp, dat mogelijk in meerdere kleurvarianten wordt aangeboden. Een andere nieuwe feature is de oledstrip boven het scherm, waarmee Apple de fysieke functietoetsen wil vervangen. Het scherm kan contextuele knoppen weergeven op basis van de applicatie die op dat moment wordt gebruikt. Verder suggereerde het Japanse Mac Otakara dat de nieuwe modellen alleen beschikken over usb-c-poort en dat de MagSafe-voedingspoort gaat verdwijnen.
Kuo schrijft in zijn rapport dat de nieuwe MacBook Pro een groot aantal belangrijke upgrades krijgt, maar specificeert helaas niet om welke veranderingen het gaat. Het lijkt in ieder geval aannemelijk dat de nieuwe Macs gebruik gaan maken van de Kaby Lake-processors van Intel en ook zullen de 15-inch modellen met een gpu van AMD kunnen worden geconfigureerd.
Het tweede product dat we mogen verwachten is een 13-inch MacBook, die de bestaande 12-inch MacBook gaat vervangen. Het is nog onbekend wat de verschillen tussen de twee zijn, hoewel een extra usb-c-poort niet zal misstaan. De introductie van een 13-inch MacBook zou tegelijkertijd het einde kunnen betekenen van de MacBook-serie.
Het Mac-evenement gaat aankomende donderdag, 27 oktober om 19:00 Nederlandse tijd van start. Apple heeft aangekondigd dat het evenement live zal zijn te volgen via de officiële website en de Apple TV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten