woensdag 21 december 2016

Dell voorziet 2017-versie van XPS 15 van GTX 1050-gpu

Dell heeft een productpagina van de 2017-versie van de XPS 15 online gezet. De laptop krijgt een quadcore Kaby Lake-processor en een GTX 1050-gpu. Verder beschikt de laptop over een 4k-scherm met een dunne rand.
De laptop ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als zijn voorganger, maar de interne componenten zijn bijgewerkt naar een nieuwere generatie processor en videochip. Verder is de maximale hoeveelheid ram waarmee de laptop geleverd kan worden veranderd van 16GB naar 32GB.
Van welke processor of processors het model voorzien gaat worden, is niet geheel duidelijk, aangezien Dell alleen spreekt van een 'zevende generatie Intel-quadcoreprocessor en optionele 4GB GeForce GTX 1050-gpu'. Vermoedelijk gaat het om de Intel Core i7-7700HQ, het Kaby Lake-equivalent van de 6700HQ, die in het topmodel van de 2016-editie verkrijgbaar is.
Het 15,6"-ips-scherm is ten opzichte van zijn voorganger ongewijzigd. Het is opvallend door de dunne schermrand, die de laptop een formaat geeft dat meer in lijn is met 14"-modellen. De resolutie is 3840x2160 pixels en hij kan honderd procent van het Adobe-rgb-kleurengamut weergeven. De maximale helderheid is 350 nits. Verder kan de laptop geleverd worden met een capacitief touchscreen.
De aansluitmogelijkheden zijn ook ongewijzigd. De laptop beschikt over twee usb 3.1 gen 2-poorten, een hdmi-aansluiting, sd-kaartslot, een hoofdtelefoonaansluiting en een Thunderbolt 3-aansluiting. De laptop heeft een aparte stroomaansluiting, maar kan ook via de Thunderbolt 3-aansluiting van stroom voorzien worden.
Dell geeft aan dat er in ieder geval een 56-wattuuraccu beschikbaar is. De voorganger was ook verkrijgbaar met een 84-wattuurversie, maar daarover is niets terug te vinden op de pagina. De laptop weegt, afhankelijk van de uitvoering, ongeveer twee kilogram. Wanneer de laptop op de markt komt, is nog niet bekend. Vermoedelijk komt er tijdens de CES in januari meer informatie over beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten