vrijdag 30 december 2016

Renders geven inzicht in vermeend ontwerp Surface Phone

De verwachting is dat Microsoft in 2017 komt met de Surface Phone, maar tot op heden is er nog relatief weinig informatie verschenen over het uiterlijk van de nieuwe smartphone. Daar is vandaag mogelijk verandering in gekomen, want een Chinese Weibo-gebruiker heeft een afbeelding gepubliceerd waarop de vermeende Surface Phone zou zijn te zien.

Surface Phone

Het is overigens nog maar de vraag hoe serieus we het lek moeten nemen, want de Surface Phone op de afbeeldingen lijkt een mix te zijn van eerder uitgebrachte Lumia-telefoons. We vermoeden dan ook dat het om render gaat van een grafisch ontwerper. Het apparaat in kwestie lijkt op een moderne versie van een Lumia-telefoon, zo is bijvoorbeeld de grote PureView-camera aan de achterzijde zichtbaar, die ook beschikbaar is op bestaande Windows-telefoons van Microsoft.
Onder het scherm van de Surface Phone vinden we een terug-, thuis- en zoekknop met het logo van Microsoft aan de achterzijde. De screenshots tonen verder weinig nieuws, hoewel de afbeelding van de camera-app suggereert dat de camera het mogelijk maakt om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.
Recentelijk deden er geruchten de ronde dat Microsoft en Pegatron zijn begonnen met een testproductie van de Surface Phone. Het zou overigens niet duiden op een vervroegde lancering, want het bedrijf zou de telefoon pas in het najaar van 2017 willen lanceren.
Daarnaast heeft Microsoft een emulator ontwikkeld, waarmee een ARM-chip volwaardige Windows 10-apps (x86) kan draaien in combinatie met Continuum. De technologie werd door Microsoft getoond met een demo van een x86-versie van Windows 10 draaiend op een Snapdragon 820-soc. In de onderstaande video is te zien dat de op ARM-gebaseerde chipset zonder problemen applicaties als Photoshop kan draaien. De Snapdragon 820 is momenteel te vinden onder de motorkap van de HP Elite X3 en Alcatel Idol 4S, maar het is onwaarschijnlijk dat deze variant van Windows 10 voor deze apparaten zal worden uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten