vrijdag 23 december 2016

Samsung Galaxy S8 zorgt voor beestachtige prestaties

De Samsung Galaxy S8 moet het imago van het Zuid-Koreaanse bedrijf in 2017 weer herstellen na het Galaxy Note 7-fiasco. De verwachting is dat Samsung volgend jaar een indrukwekkend toestel gaat neerzetten met een nieuw uiterlijk en verbeterde hardware. Daarnaast krijgt het toestel mogelijk ook nog een Beast Mode op de prestaties op bepaalde momenten nog verder op te schroeven.

Samsung Galaxy S8

Beestachtige prestaties

In de Europese Unie heeft Samsung namelijk de naam Beast Mode laten registreren, waarvan we vermoeden dat het een nieuwe feature voor de Galaxy S8 is. Uit de aanvraag blijkt niet precies wat deze modus brengt, maar gezien de naam ligt het voor de hand dat Beat Mode kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de prestaties in games te verbeteren.
Recentelijk zagen we in bèta van de Android 7.0 Nougat-update voor de Galaxy S7 en S7 Edge al dat er extra modi aanwezig zijn voor games en hoge prestaties. De nieuwe Beast Mode gaat mogelijk nog een stapje verder, hoewel het natuurlijk ook mogelijk is dat het de officiële naam wordt van een bestaande prestatiemodus.
In de komende periode zullen we nog niet veel te horen krijgen over de Beast Modus, want volgens de laatste geruchten wordt de Galaxy S8 niet in februari aangekondigd. Het bedrijf zou namelijk meer tijd nodig zijn om het toestel uitvoerig te testen. De Galaxy S8 wordt daardoor naar verluidt niet op het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd, maar in april in New York op een afzonderlijk persevenement.
Onder de motorkap van de Galaxy S8 is naar alle waarschijnlijkheid een Qualcomm Snapdragon 835-soc of Exynos-soc te vinden. Beide chips worden op 10 nm worden gefabriceerd, wat zorgt voor meer prestaties en een lager energieverbruik. Verder wordt er gesproken over een nieuw ontwerp zonder thuis-knop, een randloos scherm, een irisscanner, een optische vingerafdrukscanner en stereo speakers. De behuizing zal opnieuw water- en stofbestendig zijn en mogelijk zal de 3,5 mm-koptelefoonaansluiting niet langer aanwezig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten