donderdag 9 maart 2017

iPhone 8 wordt mogelijk iPhone Edition; release later dan verwacht

De volgende generatie iPhone werd tot op heden altijd omschreven als de iPhone 8, maar volgens de Japanse website Mac Otakara wordt het aankomende vlaggenschip geïntroduceerd als de iPhone Edition. Het toestel zou in september tijdens het jaarlijkse evenement naast de iPhone 7s en 7s Plus worden aangekondigd. Door de naam aan te passen hoopt Apple te laten zien dat de iPhone Edition een premium versie is, vergelijkbaar met de wijze waarop de Apple Watch Edition in de markt werd gezet. Volgens eerdere geruchten zou de iPhone 8 of iPhone Edition meer dan 1000 dollar gaan kosten.

iPhone 8

Of misschien toch iPhone Edition

Op dit moment test Apple volgens het rapport verschillende prototypes van de iPhone 8. Het bedrijf zou experimenteren met verschillende schermtechnologieën en materialen, waaronder enkele modellen met een oled-scherm in plaats van een lcd-scherm. Ook zouden er prototypes zijn zonder een fysieke thuis-knop, die worden gebruikt om behuizingen van glas, aluminium en keramiek te testen.
Het bedrijf uit Cupertino probeert hiermee te bepalen welke materialen en technologieën op grote schaal kunnen worden geproduceerd, aldus Mac Otakara. Eerder deze week bracht het eveneens Japanse Nikkei naar buiten dat Apple in 2017 met drie verschillende iPhones komt: een iPhone 8 met oled-scherm, terwijl de iPhone 7s en 7s Plus zijn voorzien van het huidige ontwerp en een lcd-scherm.

Dubbele camera en groter scherm

Mac Otakara schrijft dat de volgende iPhone een 5-inch scherm krijgt met een dubbele camera en ondersteuning voor draadloos laden. Het is aannemelijk dat de site verwijst naar de bruikbare ruimte van het scherm, want de iPhone 8 zal naar verwachting worden uitgerust met een randloos 5,8-inch scherm, waardoor de telefoon ondanks het grotere scherm net zo groot zal zijn als een bestaande 4,7-inch iPhone. Ongeveer 5,15-inch kan er constant worden gebruikt, terwijl de rest van de pixels worden ingenomen door virtuele knoppen.
Naast de iPhone 8 of iPhone Edition zijn er ook plannen om een standaard 4,7-inch iPhone 7s en 5,5-inch iPhone 7s Plus op de markt te brengen. Volgens Mac Otakara is het de bedoeling dat de iPhone 7s-serie vanaf september verkrijgbaar is, terwijl de iPhone 8/iPhone Edition op een later moment wordt gelanceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten