vrijdag 3 maart 2017

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy S8 (S8+) gelekt

Samsung maakte eerder deze week bekend dat de Galaxy S8 en S8+ op 29 maart worden aangekondigd tijdens een persevenement dat zal plaatsvinden in Londen en New York. Sinds de aankondiging deelde telefoonlekker @evleaks een officiële afbeelding van de Galaxy S8 en vandaag zijn er ook nog enkele foto’s van het aankomende vlaggenschip gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8

Nieuwe foto’s gelekt

De foto’s van de Samsung Galaxy S8 worden gedeeld door BGR. Het betreft de AT&T-versie voor de Amerikaanse markt in de kleur zwart, een variant die overeenkomt met eerdere lekken en renders. Op de foto’s is te zien dat het scherm licht gekromd is aan beide zijkanten en dat de thuis-knop, zoals verwacht, is verdwenen. De capacitieve navigatieknoppen zijn vervangen door virtuele knoppen. Aan de rechterzijde vinden we de power-knop, terwijl de knoppen voor de bediening van het volume en de virtuele assistent Bixy aan de linkerzijde zijn geplaatst.
In de bovenste bezel zien we de 8-megapixelfrontcam met een aantal sensoren boven het scherm, waaronder een irisscanner om het toestel snel en veilig te ontgrendelen. Samsung introduceerde de irisscanner vorig jaar voor de Galaxy Note 7 en de verwachting is dat de technologie aanwezig zal zijn op alle toekomstige high-end smartphones van het bedrijf. De bovenkant bevat verder een oortelefoon en een simkaartslot. De usb c-aansluiting, 3,5mm-koptelefoonaaansluiting en de speakers zijn aan de onderkant terug te vinden.
De achterkant van de Samsung Galaxy S8 krijgen we helaas nog niet te zien, maar eerdere lekken hebben aangetoond dat de vingerafdrukscanner is geplaatst naast de 12-megapixelcamera. Samsung maakt opnieuw gebruik van de Dual Pixel-technologie die het ontwikkelde voor de Galaxy S7-serie. In plaats van dat er gebruik wordt gemaakt van speciale pixels op de sensor voor fasedetectie-autofocus, vaak minder dan 5% van het totaal, kan Samsung alle pixels op de sensor gebruiken voor autofocus. De sensor kan daardoor snel en accuraat scherpstellen, zonder dat het uitmaakt waar ze gepositioneerd zijn in het frame. Het resultaat is een supersnelle autofocus dat grote voordelen biedt ten opzichte van de sensoren die door andere smartphones. Selfies kunnen worden gemaakt met de 8-megapixelfrontcam.

Specificaties en lancering

Wil je weten wanneer de Samsung Galaxy S8 of S8+ in Nederland zijn te verkrijgen? Schrijf je dan nu in bij Tele2 om automatisch een notificatie te ontvangen wanneer de lancering zal plaatsvinden.
Mocht de informatie over de specificaties accuraat blijken te zijn, dan is de Galaxy S8 voorzien van een gekromd 5,8-inch amoled-scherm (5,7-inch met afgeronde hoeken) met een Quad HD+ resolutie. De verwachting is dat de resolutie neerkomt op 2880 x 1440 pixels vanwege de beeldverhouding van 18:9, waardoor de Galaxy S8 niet veel breder is dan zijn voorgangers, maar wel een stuk langer. De Galaxy S8+ krijgt een 6,2-inch scherm met dezelfde resolutie en beeldverhouding.
Het eerder verschenen overzicht met specificaties laat helaas niet zien door welke processor de Galaxy S8+ wordt aangedreven, hoewel de verwachting is dat de Europese variant is uitgerust met de Samsung Exynos 9810 in combinatie met 4GB werkgeheugen. Er is 64GB aan opslagruimte beschikbaar, dat opnieuw kan worden uitgebreid door middel van een geheugenkaartje. Samsung biedt opnieuw ondersteuning voor draadloos laden, echter zal de oplader los moeten worden aangeschaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten