dinsdag 14 maart 2017

Samsung Galaxy S8 en S8+ in wit en goud te zien; foto gelekt van accu

De Samsung Galaxy S8 en zijn grotere broer, de Galaxy S8+, zijn er verschillende keren gezien geweest op foto’s en in video’s, waardoor je waarschijnlijk al weet hoe ze eruit komen te zien. Het is echter nog niet exact duidelijk in welke kleuren ze worden aangeboden, maar twee nieuwe foto’s lijken te bevestigen dat de Galaxy S8-serie in ieder geval in de kleuren zwart, zilver en goud beschikbaar komt. Daarnaast verscheen er ook nog een foto waarop de accu van de Galaxy S8 zou zijn te zien.

Galaxy S8 en S8+

In wit en goud

Vorige week kon je op TechTastic lezen dat de Galaxy S8 en S8+ in bepaalde regio’s in op zijn minst vijf kleuren verschijnen: zwart, blauw, goud, zilver en violet. Dankzij de nieuwe foto’s kunnen we daar ook de kleur wit aan toevoegen. De foto werd gepubliceerd op het Chinese sociale netwerk Weibo en toont de witte Galaxy S8 naast de gouden Galaxy S8+. Het is de eerste keer dat we deze kleuren krijgen te zien en dat zou betekenen dat het totaal op zes kleuren uitkomt, hoewel we daarbij willen opmerken dat Samsung sommige kleuren alleen voor specifieke regio’s introduceert.
Op de foto’s is goed te zien dat de Galaxy S8 en S8+ hetzelfde ontwerp hebben gekregen, maar dat het schermformaat zichtbaar verschilt. Het kleinere model heeft een 5,8-inch scherm, terwijl de Plus-versie is uitgerust met een 6,2-inch scherm. In beide gevallen gaat het om een gekromd amoled-scherm met een WQHD+ resolutie van 2960 x 2400 pixels. Samsung heeft voor de resolutie gekozen vanwege de nieuwe beeldverhouding van 18:9, hierdoor zijn de telefoons een stuk langer dan hun voorgangers maar niet veel breder. Meer informatie over de rest van de specificaties is hier te vinden.

Foto van accu gelekt

SamMobile publiceerde tegelijkertijd een foto waarop de accu van de Galaxy S8+ is te zien. Op het label van de accu is duidelijk zichtbaar dat de capaciteit 3500mAh bedraagt. De accu is gemaakt in Zuid-Korea en geassembleerd in Vietnam door Samsung SDI. Verder zouden LG Chem en het Japanse bedrijf Murata Manufacturing Works verantwoordelijk zijn voor de productie van accu’s voor de Galaxy S8-serie.
De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 28 april wereldwijd gelanceerd, een maand na de onthulling op 29 maart in New York en Londen. Volgens een recent gerucht krijgt de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro; de Galaxy S8+ zou 899 euro moeten kosten. Het is inmiddels mogelijk om je vrijblijvend in te schrijven op de site van Tele2, waarna je automatisch een notificatie ontvangt wanneer het tweetal in Nederland beschikbaar is voor pre-order.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten