dinsdag 6 juni 2017

Apple heeft twee nieuwe iPad Pro-modellen aangekondigd

Apple heeft twee nieuwe iPad Pro-modellen aangekondigd, waaronder een versie met een 10,5-inch scherm. De maximale verversingssnelheid van de nieuwe panelen is opgeschroefd van 60Hz naar 120Hz. Verder biedt het scherm van de 10,5-inch ondersteuning voor hdr en heeft het een maximale helderheid van 600 nits.
De iPad Pro met 10,5-inch scherm heeft aanzienlijk dunnere schermranden in vergelijking met de 9,7-inch versie, waardoor de behuizing ongeveer even groot is. Het voordeel van het grotere scherm is dat een onscreen-toetsenbord in fullsize kan worden weergegeven. Onder het scherm vinden we nog steeds een fysieke thuis-knop met een geïntegreerde vingerafdrukscanner.
Onder de motorkap van de 10,5- en 12,9-inch iPad Pro vinden we de Apple A10X. Het ontwerp bestaat uit in totaal zes cores, drie voor krachtige prestaties en de overige drie voor eenvoudige taken, waardoor de accu gespaard kan worden. De gpu heeft twaalf cores en is in vergelijking met de A9X-soc tot 40 procent sneller. Verder heeft de Lightning-aansluiting ondersteuning gekregen voor usb 3.0, waardoor beide modellen sneller kunnen worden opgeladen.
Aan de achterzijde is er gekozen voor een 12-megapixelcamera met een diafragma van f/1.8 en optische beeldstabilisatie. Selfies kunnen worden geschoten met de 7-megapixelcamera aan de voorzijde.
Uit de doos draait het tweetal op iOS 10, echter richt Apple zich dit jaar met iOS 11 voornamelijk op de iPad. De versie voor de iPad Pro krijgt een breder dock voor de weergave van snelkoppelingen. Gebruikers kunnen het dock op ieder moment openen door omhoog te vegen. Daarnaast is er een nieuwe interface voor multitasking, en afbeeldingen en tekst kunnen eenvoudig tussen apps onderling worden uitgewisseld.
De nieuwe Bestanden-app brengt al je bestanden bij elkaar. Zoeken, bekijken en ordenen kan voortaan vanaf één locatie, met een speciale plek voor je meest recente bestanden. Dus alles op je iPad, alles van je andere iOS-devices, je apps, iCloud Drive en diensten zoals Box en Dropbox. Verder kunnen screenshots en andere documenten eenvoudig worden bewerkt met Markup voor de Apple Pencil. De laatste toevoeging is een documentscanner om bij foto’s van documenten de tekst recht te zetten.
De 10,5-inch iPad Pro is vanaf 739 euro te verkrijgen heeft 64GB aan opslag, terwijl de 12,9-inch versie met 64GB vanaf 909 euro begint. Verder zijn er configuraties beschikbaar met 256GB en 512GB aan opslag. Beide modellen komen in spacegrijs, zilver, goud en roségoud.
iPad Pro 10,5″ 12,9″
64GB 739 euro 909 euro
256GB 839 euro 1009 euro
512GB 1059 euro 1229 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten