We gebruiken onze smartphones dag en nacht. Het opladen van je apparaat gebeurt waarschijnlijk dan ook twee keer op een dag. Als je haast hebt kan dit vervelend zijn. Gelukkig zijn er manieren om je smartphone sneller op te laden. Echter, het blijkt dat wij de oorzaak van slechte batterijen zijn. We denken namelijk dat het niet goed is om de smartphone even kort op te laden. Nou, het blijkt dat dit absoluut niet waar is!
Smartphones krijgen stress tijdens opladen
Say what? Stress is toch voor levende organismen weggelegd? Nee. Het zit namelijk zo dat de lithium batterijen in onze smartphones aan ‘stress’ lijden. Net zoals bij mensen. Gelukkig zijn er voor ons manieren om tot rust te komen. Echter, voor je smartphone gelden er andere handelingen.
Haal je smartphone van de oplader nadat-ie is opgeladen
Op lange termijn kan dit schadelijk voor de batterij zijn. Net als bij mensen zorgt overmatige belasting ervoor dat je batterij meer ‘stress’ ervaart. Hierdoor slijt de batterij van binnenuit. Dus zodra je ‘100%’ ziet staan, moet je de stekker gelijk uittrekken. Ontspanning na inspanning helpt!
Het is zelfs beter om niet tot de 100% op te laden
Volgens deze bevindingen hoeft een li-ion batterij niet helemaal te worden opgeladen. Het is zelfs beter om dit nooit te doen, omdat hoge spanning voor meer ‘stress’ zorgt. Hierdoor zal de levensduur van je batterij afnemen. Dit is uiteraard tegenstrijdig met wat we tot nu toe hebben gehoord. Als je je phone af en toe energie geeft is het beter. Hierdoor gaat er minder spanning op de batterij zitten, dan wanneer je ‘m pas bij 1% zou opladen.
Houd ‘m koel
In Nederland zou je over het algemeen geen probleem met de hitte hebben. Echter, zodra het kwik hoger wordt is het verstandig om je phone zo koel mogelijk te houden. Dus ook wanneer je ‘m aan het opladen bent. Haal het hoesje eraf en leg je phone in de schaduw. Hiermee bescherm je de levensduur van je apparaat en kun je er langer van genieten!
Je weet nu wat je te doen staat. Dus als de batterij van jouw smartphonealtijd snel leeg is, weet je nu wat de oorzaak kan zijn. Hopelijk neem je deze tips de volgende keer in acht en kun je langer van je device genieten zonder dat de prestaties achteruit gaan. Joe!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten