woensdag 28 september 2016

Windows 10 passeert nieuwe mijlpaal

Windows 10 is ondertussen op meer dan 400 miljoen actieve toestellen geïnstalleerd, zo laat Microsoftweten. Het besturingssysteem blijft gestaag aan gebruikers winnen, ook nadat de upgrade sinds augustus niet meer gratis beschikbaar is.

Tempo

In juni rapporteerde het bedrijf nog dat 350 miljoen toestellen op Windows 10 draaiden. Een kleine drie maanden later zijn er daar dus 50 miljoen bijgekomen. Het tempo waarop Windows 10 zijn weg vindt naar nieuwe computers is sneller dan dat van Windows 7 volgens Microsoft, maar de cijfers wijzen erop dat de groei vertraagt.
Kwamen er in het eerste jaar van Windows 10 zowat elke maand 30 miljoen nieuwe toestellen bij, dan is dat nu teruggezakt tot 16,6 miljoen. Microsoft zelf heeft dat ook impliciet bevestigd door zijn eigenambitieuze doelstelling los te laten. Het bedrijf had zich tot doel gesteld om in 2018 Windows 10 op 1 miljard actieve toestellen te krijgen. Die ambitie is opgeborgen, voornamelijk vanwege de slechte prestaties van de Windows-smartphones.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten