dinsdag 20 september 2016

Zo robuust is de iPhone 7 ten opzichte van de iPhone 6s

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn prachtige toestellen om te zien en de nieuwe kleuren, matzwart en glanzend gitzwart, zorgen ervoor dat beide telefoons beter te onderscheiden zijn van hun voorgangers, ondanks het feit dat het ontwerp opnieuw gebaseerd is op de iPhone 6- en 6s-serie. Een belangrijke verbetering is dat de behuizing voor het eerst water- en stofdicht is, maar hoe zit het met de robuustheid? EverythingApplePro zocht het voor ons uit.

iPhone 7 versus iPhone 6s

Apple zei tijdens de presentatie van de iPhone 7 en 7 Plus niets over de robuustheid van de behuizing, maar het bedrijf heeft ongetwijfeld de nodige aanpassingen moeten maken om de behuizing waterbestendig te maken. De iPhone 7 is de eerste iPhone in de geschiedenis met een IP67-rating. Volgens deze standaard moet de smartphone zonder schadelijke gevolgen een half uur tot een meter onder water kunnen.
Om dit te bewerkstelligen heeft Apple meer lijm en andere waterafdichtende coatings gebruikt om de hardware te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Uit de test van de YouTube-gebruiker blijkt dat de nieuwe iPhones daardoor ook beter presteren in een valtest. In de video wordt de iPhone 7 vergeleken met de iPhone 6s, die vorig jaar op de markt werd gebracht.
We zien dat het scherm van de iPhone 7 in tact blijft nadat er meerdere keren een valtest wordt uitgevoerd, terwijl het scherm van de iPhone 6s barst. Onduidelijk is nog of Apple het scherm van de nieuwe iPhones heeft afgedekt metGorilla Glass 5, dat beter bescherming moet bieden wanneer je de telefoon per ongeluk laat vallen.
Het is overigens niet aan te raden om dit soort tests zelf uit te voeren met je iPhone 7 of 7 Plus, want het is mogelijk dat je niet dezelfde resultaten krijgt. Het goede nieuws is in ieder geval dat een val niet langer automatisch lijkt te resulteren in een telefoon met een defect scherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten