donderdag 30 juni 2016

Gerucht: Samsung wil smartphonecamera en ledflitser gebruiken als hartslagsensor

Samsung zou de camera aan de achterkant van smartphones in combinatie met de ledflitser willen gaan gebruiken voor het meten van de hartslag. Dat schrijft Samsung-fansite SamMobile. Dat zou moeten werken in combinatie met de aankomende Smart Glow-functie van leds rondom de camera.
Samsung ontwikkelt de functie onder de naam Health Ring, schrijft de Nederlandse site SamMobile. Het meten van de hartslag met de camera aan de achterkant zou een aparte hartslagsensor overbodig maken. Zo'n sensor zit nu wel op high-end toestellen van de fabrikant.
De hartslag meten via de camera en de ledflitser werkt vermoedelijk door het berekenen van de helderheid van het beeld als de gebruiker de vinger op de lens legt. Het beeld wordt dan niet zwart, maar rood en zou met de hartslag een beetje wijzigen. Aan de hand daarvan kan de software de hartslag meten. Het is onbekend welke rol de Smart Glow-ring van leds rondom de camera zou helpen, maar vermoedelijk geven die licht om meer verschil op te merken in helderheid met de hartslag. Er zijn al jaren apps die eveneens via de camera de hartslag kunnen meten.
De Smart Glow-functie verschijnt als eerste op de Galaxy J2 die binnenkort in India moet verschijnen, zobleek onlangs. Andere functies zijn het tonen van een blauw licht bij regenweer en geel licht bij goed weer, het helpen van het positioneren van het gezicht bij het maken van een zelfportret met de camera aan de achterkant en het weergeven van notificaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten