dinsdag 21 juni 2016

Google komt met nieuw soort tweetrapsauthenticatie

Google heeft een nieuwe manier van tweetrapsauthenticatie ingevoerd voor telefoons met de naam Google-prompt. De functie werkt op Android-apparaten zonder toevoegen van extra programmatuur. Voor iOS-apparaten moet de Google Search-app zijn geïnstalleerd.
Met Google-prompt ingeschakeld is het mogelijk om op Google apps in te loggen door op een bevestiging op een smartphone te klikken zonder verder codes in te hoeven voeren. Tot nu toe was tweetrapsauthenticatie op Google-diensten mogelijk door het ontvangen van een sms met daarin een beveiligingscode waarna de code ingevoerd moet worden in de betreffende dienst.
Ook bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de Google Authenticator-app of een fysieke beveiligingssleutel. Met Google Prompt wordt het in sommige gevallen makkelijker om in te loggen doordat alleen op 'Ja' of 'Nee' geklikt hoeft te worden op de smartphone.
Op dit moment is het niet mogelijk zowel beveiligingscodes per sms te ontvangen en Google Prompt te gebruiken. Ook moet de telefoon verbonden zijn met een dataverbinding omdat het systeem anders niet functioneert. Voor sms is alleen een mobiele telefoonverbinding nodig en Authenticator functioneert zonder verbinding.
Android-gebruikers moeten updaten naar de laatste versie van Android Play-diensten en iOS-gebruikers de laatste versie van de Google-zoek-app installeren. Installeren werkt via Mijn Account in het Google Dashboard, dan 'Inloggen bij Google', vervolgens 'Authenticatie in twee stappen' en daarna 'Alternatieve tweede stap instellen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten