vrijdag 24 juni 2016

Vandaag: Goed idee van Apple om iPhone met één hand te bedienen, vertaalknop Instagram en meer

Dankzij Apple kunnen we straks ook een grotere iPhone met één hand bedienen. Waarom? Dat lees je hieronder. Maar wat je ook niet mag missen is een vliegtuig die op zonne-energie van New York City naar Sevilla, Spanje vliegt. Dat is een behoorlijke prestatie, vind je ook niet?! Verder hebben wij goed nieuws voor de Instagrammers die ook over de grenzen meer bekendheid willen, Huawei neemt de EMUI-skin op de schop en zijn er nog wat leuke dingen gebeurd. Zoals een elektrische auto die binnen 1,5 seconden de honderd aantikt.

Geniaal idee om de iPhone met één hand te kunnen gebruiken

Apple heeft een geniaal patent aangevraagd waarmee je een grotere smartphone (vanaf 4,7-inch) met één hand kunt gebruiken. De iPhone detecteert automatisch hoe je ‘m vast hebt en zorgt ervoor dat elementen automatisch naar je duim wordt verplaatst. Gebruik je de telefoon met links? Dan zullen de buttons automatisch naar links worden gebracht. Apple wil dit overigens met bestaande hardware doorvoeren. Denk aan de gyroscoop en de accelerometer. Benieuwd? Je leest er hier meer over.

Eigen Android-alternatief voor Huawei

Wij waren enthousiast over de Huawei P9, dat kun je hieronder in de One Minute WANT ontdekken. Alleen de EMUI-skin over Android werkt niet prettig. Daarnaast wil Huawei zich verdedigen tegen de macht van Google en een besturingssysteem achter de hand hebben. Wij snappen dat de ambitie er is, maar waarom wil Huawei de toestellen niet met Android stock aanbieden en de gebruiker de mogelijkheid geven om EMUI-skin te gebruiken. EMUI moet in ieder geval flink op de schop, dat is duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten