woensdag 10 augustus 2016

Microsoft integreert Store in Windows 10 IoT Core

Microsoft heeft de Anniversary Update voor Windows 10 IoT Core uitgebracht, de Windows 10-versie voor computing boards als de Raspberry Pi 3. De update brengt onder andere Store-integratie en ondersteuning voor een remote client naar de lichtgewichtsversie van Windows 10.
Dankzij de Anniversary Update voor Windows 10 IoT kunnen ontwikkelaars verbinding met de Store maken om applicaties te distribueren, meldt Microsoft. Updaten van die apps verloopt dan via de downloadwinkel van Microsoft. Niet alle ontwikkelaars kunnen echter apps toevoegen en installeren: ze moeten daarvoor eerst deelnemen aan het Windows Store OEM Preinstall-programma voor de vereiste toestemming via hun Windows Dev Center-account, verduidelijkt Microsoft.
De update markeert volgens de release notes verder de publieke release van Windows 10 IoT-ondersteuning voor de Raspberry Pi 3, remote-clientondersteuning voor beheer via de desktop of smartphone en ondersteuning voor 8GB-geheugenkaartjes met Raspberry Pi's Noobs voorgeïnstalleerd. Systeembouwers kunnen daarnaast hun Windows 10 IoT-apparaten met een Trusted Platform Module uitrusten, voor onder andere hardwarematige encryptiemogelijkheden en opslag van sleutels.
Uit de release notes blijkt verder dat Microsoft bugfixes heeft doorgevoerd en onder andere de problemen met spraakherkenning op de Raspberry Pi heeft aangepakt. In het algemeen spreekt Microsoft van 'enorme' verbeteringen met betrekking tot de prestaties, app-ondersteuning en de installatieprocedure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten