woensdag 3 augustus 2016

Samsung presenteert Galaxy Note 7

Samsung heeft de Galaxy Note 7 gepresenteerd. Deze komt, in tegenstelling tot de Galaxy Note 5, ook naar Nederland. Het is de eerste Samsung-smartphone met irisscanner en de randen van het scherm lopen aan de zijkanten af, net als bij de S7 edge.
De Galaxy Note 7 is de eerste smartphone in de serie sinds de Note 4 die in Europa uitkomt. De Note 5 werd hier niet uitgebracht en om de serie gelijk te trekken met de S7, is de naam Note 6 overgeslagen. Volgens Samsung bleek er toch meer vraag naar de Note-serie in Europa dan gedacht.
Het scherm van de nieuwe high-end smartphone heeft naast Corning Gorilla Glass 5 gebogen randen, net als bij de edge-modellen, hoewel de afbuigingen bij de Note 7 minder sterk zijn. Het Super Amoled-scherm van het toestel is 0,2 inch groter dan die van de S7 edge en heeft daarmee een diagonaal van 5,7 inch. De resolutie bedraagt 2560x1440 pixels en er is voor het eerst hdr-ondersteuning Ook is de Note 7 de eerste Samsung-telefoon met usb-c-aansluiting.
Minder zichtbaar, maar wel een verbetering aan de behuizing, is dat de telefoon stof- en waterdicht is op basis van een ip68-classificatie. Ook nieuw is de irisscanner, die zich linksboven het scherm bevindt. Daarmee is de telefoon te ontgrendelen, maar je kunt er ook andere authenticatietoepassingen mee uitvoeren. Zo heeft de Note 7 een secure folder, waarin apps, documenten en andere bestanden versleuteld kunnen worden opgeslagen.
De Note 7 heeft een verbeterde S Pen, ofwel stylus, met een smallere punt dan bij de vorige versie: 0,7mm. Het pennetje weegt 3 gram en is 20 centimeter lang. Met behulp van de S Pen en het speciale menu kunnen nu onder meer teksten direct worden vertaald. De functionaliteiten van Galaxy Note-specifieke apps als Action Memo en S Note zijn allemaal samengevoegd in één app genaamd Samsung Notes. Ook nieuw is dat je zonder het scherm aan te zetten direct notities kunt maken op de Note 7.
De Note 7 draait op een octacore Exynos 8890-soc van Samsung zelf, die ook in de Europese Galaxy S7 en S7 edge zit. Deze heeft vier snelle Samsung M1 Mongoose-cores die draaien met een maximum frequentie van 2,3GHz en vier langzamere A53-cores die draaien op 1,6GHz. Daarnaast zit er 4GB lpddr4-geheugen in het toestel en 64GB ufs-opslaggeheugen. De cameramodules zijn gelijk aan die van de S7-serie, maar de camera-interface is wel wat aangepast.
Het toestel is in de kleuren Silver Titanium, Black Onyx en Blue Coral vanaf 2 september beschikbaar voor een adviesprijs van 849 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten