Wox ziet er uit als een uit de kluiten gewassen zoekvenster. Het programma werkt aan de hand van (Engelstalige) commando’s. Zie het als de standaard zoekfunctie van Windows, maar dan op steroïden. Je downloadt Wox via Github of hieronder.
De tool manifesteert zich als een grijs venstertje waarin je moet typen, maar dat kan je aanpassen. Het eerste interessante commando is dan ook ‘settings’. Zo raak je in het instellingenmenu, waar je de tab Theme kan gebruiken om de visuele stijl van Wox aan te passen.
Onder de tab Hotkey vindt je een andere interessante functie: je kiest er een toetsencombinatie om het venster van Wox automatisch naar de voorgrond te roepen. Als geavanceerde gebruiker kan je hier ook zelf toetsencombinaties en functies toevoegen, die Wox vervolgens zal uitvoeren.
Bij de tweede tab, plugin, vind je waar Wox allemaal toegang toe heeft. Je kan slimme functies uitschakelen indien je dat wil maar hoe meer je ingeschakeld laat, hoe meer de tool zal kunnen. Linksboven kan je op Get more plugins klikken. Zo kom je op een website terecht waar je eenvoudig nieuwe functies aan de zoektool kan toevoegen. Denk aan een eenvoudige wekker, een soort taakbeheer, of een zoekfunctie in een nieuwe website.
Zodra Wox naar believen geconfigureerd is, kan je er mee aan de slag. Net als de zoekfunctie van Windows zelf kan je op zoek naar instellingen van je systeem of bestanden, maar je kan bijvoorbeeld ook meteen op Youtube zoeken naar een specifiek filmpje. Wie kaas heeft gegeven van programmeren kan onder andere met CShartp en Python aan de slag om z’n eigen plugins te maken.
Wox is een erg klein en licht programmaatje, dat geen zware afdruk op je systeem nalaat. De mogelijkheden zijn te uitgebreid om allemaal te bespreken, dus raden we je aan om de tool vooral eens zelf uit te proberen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten