donderdag 4 augustus 2016

Samsung lanceert Note 7: telefoon met een pennetje

De komende weken komt er weer heel wat smartphonenieuws op je af. Naar verwachting lanceert Apple half september de iPhone 7, maar Samsung is het bedrijf iets sneller af in het gebruik van de 7. Want al eerder verscheen de Galaxy 7 en nu ziet ook de Galaxy Note 7 het levenslicht. Metro mocht dit nieuwe vlaggenschip al even uitproberen
Pennetje
Wat de Galaxy Note 7 echt anders maakt dan andere toestellen van Samsung, is het pennetje. Op dit 5,7 inch scherm konden we zonder zichtbare vertraging tekenen en schrijven. En zelfs als het scherm nat is, werkt het pennetje nog prima. Makkelijk is ook dat je het pennetje als vergrootglas of vertaalmachine kan gebruiken. Ook handig, je hoeft je telefoon niet te ontgrendelen. Pen eruit trekken en tekenen maar.
Waterdicht
Steeds meer telefoons zijn stof- en waterdicht. Dat is op zich een logische ontwikkeling, omdat we steeds meer van onze telefoon vragen. Als het regent, willen we bijvoorbeeld toch Pokémon vangen buiten. De telefoon kan op een diepte van een meter ongeveer een halfuur onder water blijven dankzij de zogenaamde IP68-certificering. Dat is de hoogst mogelijke klasse.
Kleurtjes
Hoewel je met hoesjes tegenwoordig bijna niets meer van het toestel ziet, blijft kleur voor veel consumenten bepalend bij de aankoop. Samsung komt in eerste instantie met drie kleuren voor de Note 7, namelijk Black Onyx, Blue Coral en Silver Titanium. Vergeleken met eerdere Note-toestellen is ook de achterkant aangepakt en die is nagenoeg hetzelfde geworden als de Galaxy S7 Edge.
Irisscan
Er zijn al wat toestellen geweest met een irisscanner aan boord, maar dat was nog niet echt gebruiksvriendelijk. Het toestel moest recht voor het gezicht gehouden worden, want anders werkte het niet. De irisscanner in de Note 7 lijkt een stuk beter en sneller te werken. Tijdens het testen is het toestel bij het zien van de ogen meteen ontgrendeld. Dat gaat nog sneller dan de vingerafdruk.
Snel gifjes maken
Hoera, de gifjes zijn terug. De bewegende plaatjes waren eind vorige en begin deze eeuw een rage op internet. Wie kent de dansende banaan niet? En nu begint het gifje aan een tweede leven en zie je ze steeds meer, in bijvoorbeeld je timeline van Facebook. Op de Note 7 kan je razendsnel met het pennetje een stukje film taggen en meteen als gifje op je sociale netwerken plaatsen.
Geheime map
Een kopie van je paspoort, reispapieren of andere belangrijke documenten zet je niet graag op je telefoon. Bij diefstal kan daar immers misbruik van worden gemaakt. Op de Note 7 komt er daarom een geheime map waar je dit soort spullen kan opslaan zonder dat anderen dat zien. Daar kun je ook apps verbergen die je liever niet aan anderen laat zien, omdat bijvoorbeeld je kinderen wel eens met je telefoon spelen.
Andere aansluiting
Niet het meest in het oog springende detail, maar wel erg makkelijk. De Galaxy Note 7 heeft en zogenaamde usb-c aansluiting. Daardoor hoef je dus niet meer te draaien met je oplaadstekertje om de goede aansluiting te vinden, want hij past altijd. Nadeel is wel dat sommige accessoires niet meer werken, zoals de virtual realitybril Gear VR. Daarom komt er ook een nieuwe versie van de bril.
Camera
De Galaxy S7 had al een hele goede camera en deze is dan ook meegenomen naar de Note 7. Achter op het toestel zit een 12 megapixelcamera met Dual Pixel-sensor. Deze zorgt ervoor dat de telefoon razendsnel scherpstelt en ook in de schemering goede foto’s maakt. Aan de voorkant zit een 5 megapixelcamera om selfies te maken. Hang je de Gear 360 aan het toestel, dan schiet je prachtige 360 gradenfoto’s en video’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten