maandag 15 augustus 2016

Samsung Galaxy Note 7 ontvangt nog dit jaar Android 7.0 Nougat

Samsung onthulde de Galaxy Note 7 tijdens het Galaxy Unpacked evenement op 2 augustus in Londen. Het toestel draait uit de doos op Android 6.0.1 Marshmallow met de nieuwe Grace UX-interface, maar volgens het bedrijf zal dat niet lang duren. Volgens het hoofd van de mobiele divisie, Koh Dong-jin, wordt de Samsung Galaxy Note 7spoedig geüpdatet wanneer Android 7.0 Nougat beschikbaar is.

Samsung Galaxy Note 7

In een gesprek met de Korea Herald laat de topman weten dat de Galaxy Note 7 over twee of drie maanden de update naar Android 7.0 ontvangt, wat betekent dat Nougat ergens in oktober of november wordt uitgebracht. Dong-jin zegt verder dat het bedrijf voor de publieke uitrol een bèta gaat organiseren, zodat de update geen kinderziekten bevat.
De verwachting is dat Google volgende maand Android 7.0 Nougat uitbrengt voor alle recente Nexus-apparaten. Daarnaast zou het bedrijf in samenwerking met HTC twee nieuwe Nexus-telefoons willen introduceren, die eveneens op deze nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem draaien. De Note 7 zal overigens niet de eerste niet-Nexus smartphone zijn met Nougat, want LG onthulde al dat zijn volgende vlaggenschip, de LG V20, op 6 september wordt gepresenteerd met Android 7.0.
We hopen in ieder geval dat Samsung woord houdt, want in het verleden zijn gebruikers vaker teleurgesteld door uitgestelde updates. De Galaxy Note 5 werd bijvoorbeeld pas in februari van dit jaar geüpdatet naar Android 6.0 Marshmallow, terwijl Google de update al in september 2015 beschikbaar stelde.
Het bedrijf hoeft zich geen zorgen te maken over de populariteit van de Galaxy Note 7, want eerder deze week kondigde Samsung aan dat de lancering in Nederland is uitgesteld van 2 naar 9 september vanwege de grote vraag naar het toestel. Vanaf 16 augustus zal het mogelijk zijn om een pre-order te plaatsen, waarbij je vermoedelijk de nieuwe Gear VR ter waarde van 99,00 euro cadeau krijgt. Wil je automatisch een notificatie ontvangen wanneer de Note 7 beschikbaar is? Schrijf je dan nu in op de site van Tele2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten