donderdag 17 november 2016

Android 7-update Mate 8-smartphone verschijnt op servers Huawei

De update naar Android Nougat voor de Huawei Mate 8-smartphone is te downloaden vanaf servers van Huawei. De fabrikant pusht de update evengoed nog niet naar toestellen, maar gebruikers hebben al een manier gevonden om hem te installeren.
De update bevat veel van de functies die de Mate 9 ook heeft. Huawei presenteerde de Mate 9 twee weken geleden en brengt hem volgende week uit. Met de update krijgt de Mate 8 van vorig jaar onder meer een optie voor een appdrawer, een splitscreen-modus en vernieuwd notificatiepaneel dat meer lijkt op stock Android.
De update staat klaar op servers van Huawei en gebruikers van het XDA-forum hebben een maniergevonden om het te installeren. Daarvoor moeten gebruikers wel de bootloader ontgrendelen, een alternatieve recovery installeren en wijzigingen aanbrengen in het bestand build.prop, om vervolgens de update te installeren.
Het is onbekend wanneer Huawei de update voor de Mate 8 naar Android 7.0 uitbrengt, maar dat is vermoedelijk na de release van de Mate 9 volgende week. De Chinese fabrikant heeft de update nog niet aangekondigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten