donderdag 24 november 2016

Lenovo komt met passief gekoelde Miix 520 met Kaby Lake-chips en ar-camera

Er zijn afbeeldingen en specificaties van de IdeaPad Miix 520 van Lenovo online verschenen. De passief gekoelde 2-in-1 komt naast de Miix 510 uit en zal met Intel Kaby Lake U-processors en een dubbele camera voor augmented reality uitgerust worden.
Het ontwerp van de Miix 520 komt vrijwel overeen met dat van de Miix 510. Ook het 12,3"-scherm behoudt de resolutie van 1920x1200 pixels. Volgens de specificaties die WinFuture publiceert, lijkt het om een variant met krachtigere onderdelen te gaan. Zo komen er configuraties met de Intel Core i3-7100U, Core i5-7200U en Core i7-7500U, die alle drie van de Kaby Lake-generatie zijn. De Miix 510 is alleen met Skylake-processors beschikbaar. De Duitse site spreekt verder van de aanwezigheid van een koelingsysteem met heatpipes en een vapor chamber.
Daarnaast rust Lenovo de 2-in-1 met maximaal 16GB werkgeheugen en een pci-e-ssd met tot aan 1TB opslag uit. Ten opzichte van de Miix 510 is er verder een tweede usb-c-aansluiting aanwezig, waarvan er een voor het laden van het apparaat ingezet wordt. De tablet is van een vingerafdruklezer voorzien en kan optioneel met een Wacom-stylus geleverd worden.
Opvallend is de aanwezigheid van twee camera's aan de achterzijde. Een ervan is een 8-megapixelcamera, de andere is een 2-megapixelvariant. De documenten die WinFuture over het apparaat bezit, maken meerdere keren de melding van 'AR' bij het camerasysteem, wat op gebruik voor augmented reality lijkt te duiden.
Enkele smartphones worden al van twee frontcamera's voorzien. Dit biedt verschillende voordelen zoals inzoomen zonder kwaliteitsverlies, diepte meten, 3d-foto's en -video's maken, verschillende belichtingen samenvoegen en de beeldkwaliteit verbeteren. Lenovo heeft ook een smartphone met Tango-module voor augmented reality, maar de sensoren die hier onderdeel van uitmaken, zijn niet te zien bij de Miix 520.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten