Eerder werd al bekend dat Samsung het bedrijf achter Apple’s spraakassistent had overgenomen, Viv Labs, en het ontwikkelen van een eigen spraakassistent is dan ook een logische stap. Samsung is niet het eerste merk die een eigen spraakassistent ontwikkelt. Sterker nog, steeds meer bedrijven ontwikkelen een slimme assistent om gebruikers te helpen in het dagelijks leven. Wij lichten de bekendste assistenten uit.
Siri
Apple was één van de eerste bedrijven die een spraakassistent ontwikkelde voor hun apparaten. Siri zag het licht met de introductie van iOS 5 en is volledig geïntegreerd met alle iOS-apparaten die sindsdien zijn verschenen. iOS 8.3 bracht in april 2015 ook ondersteuning van de Nederlandse taal naar Siri.Google Now
Internetgigant Google heeft een eigen spraakassistent in al haar apps en browser. Verder leert Google Now in de loop van de tijd welke informatie voor jou interessant is. Hoewel Google Now beter is in het beantwoorden van feitelijke vragen, schiet de slimme assistent tekort als het gaat om integratie met de apps.Zo opent Google Now de Gmail-applicatie na het commando ‘stuur een email’ en wordt Google Calendar geopend na het aangeven van een afspraak. Soms zal Google Now je opdracht echter interpreteren als zoekopdracht waardoor je de zoekresultaten krijgt van de zin ‘Maak een afspraak om 2 uur’.
Cortana
Hoewel Siri lange tijd niet beschikbaar was voor het besturingssysteem op de Mac, was Microsoft er aardig vlot bij om hun eigen spraakassistent, Cortana, te integreren op al hun apparaten.Met de komst van Windows 10 kunnen Windows-gebruikers op zowel hun PC en laptop als smartphone gebruik maken van Cortana, welke is vernoemd naar een personage uit de Halo-reeks. Met Cortana kun je onder andere naar bestanden zoeken en je agenda beheren. Doordat Cortana dezelfde assistent is op zowel Lumia telefoons en Windows-pc’s, kun je op de smartphone een vraag inspreken, terwijl je deze op je desktop kan intypen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten