vrijdag 17 februari 2017

iPhone 8 ondanks grotere scherm net zo groot als 4,7-inch iPhone 7

De iPhone 8 zal zijn voorzien van een 5,8-inch oled-scherm waarvan 5,15-inch daadwerkelijk bruikbaar is, zo claimt de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. De analist verwacht dat de overige ruimte wordt gebruikt voor de weergave van virtuele knoppen.

iPhone 8

Groter scherm in compacte behuizing

Er gaan al geruime tijd geruchten dat het scherm van de iPhone 8 vrijwel het gehele oppervlak van de voorkant bedekt. Apple zou de bezels (randen rondom het scherm) tot een minimum hebben gereduceerd door de thuis-knop in de onderste bezel te schrappen. Het is nog onbekend wat er met de huidige Touch ID-vingerafdrukscanner gaat gebeuren, hoewel de technologie mogelijk in het scherm wordt geïntegreerd. Een andere optie is dat Apple kiest voor andere biometrische technologieën, zoals een irisscanner of gezichtsherkenning.
Volgens Kuo is de iPhone 8 ondanks zijn grotere scherm qua afmetingen vergelijkbaar met de 4,7-inch iPhone, waardoor het toestel nog steeds enigszins is te bedienen met één hand. Waar veel sites echter niet bij stilstaan is dat de huidige bezels straks worden vervangen door een touchscreen, wat betekent dat het een stuk lastiger gaat worden om de hoeken van het scherm te bereiken.

Langere accuduur

Eerder deze week verscheen er ook het nieuws dat het bedrijf uit Cupertino het ontwerp van het moederbord voor de iPhone 8 heeft aangepast. Door gebruik te maken van een gestapeld ontwerp, kan er een accu met hogere capaciteit worden geplaatst. De iPhone 8, die qua formaat vergelijkbaar is met de iPhone 7, zou daardoor een accu kunnen bevatten met dezelfde capaciteit als een van de Plus-versies.
Vanwege deze ingrijpende veranderingen wat betreft het ontwerp, de verbetering van de accuduur en de introductie van nieuwe biometrische technologieën, is het niet uitgesloten dat de iPhone 8 meer dan 1000 dollar gaat kosten. Kuo verwacht niet dat de hoge prijs een grote invloed zal hebben op de verkoopcijfers, omdat het apparaat een innovatieve gebruikerservaring biedt.
iPhone 7s en 7s Plus
Naast de 5,8-inch iPhone 8 zou Apple ook nog een 4,7-inch iPhone 7s en een 5,5-inch iPhone 7s Plus gaan introduceren in 2017, beide komen met een lcd-scherm. Het is nog onduidelijk over welke functies deze apparaten beschikken, maar in een eerder rapport schreef Kuo dat ze een glazen ontwerp krijgen en ondersteuning bieden voor draadloos opladen.
In zijn laatste rapport zegt hij echter dat de iPhone 8 het enige lichtpuntje is in de line-up van dit jaar, wat suggereert dat de andere twee apparaten slechts enkele kleine verbeteringen brengen. Het is aannemelijker dat het uiterlijk van het tweetal opnieuw gebaseerd zal zijn op dat van de in 2014 uitgebrachte iPhone 6-serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten