vrijdag 10 februari 2017

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 krijgen geen grotere accu’s

De capaciteit van de Samsung Galaxy S8- en Galaxy S8 Plus-accu is vermoedelijk identiek aan de twee voorgaande vlaggenschepen van het bedrijf, de Galaxy S7 en Galaxy Note 7. Het Koreaanse News1 (via The Invester) claimt dat Samsung inmiddels een definitief besluit heeft genomen wat de betreft de capaciteit van de accu’s voor de twee Galaxy S8-versies.

Samsung Galaxy S8

Capaciteit accu’s ongewijzigd

Mocht het gerucht kloppen, dan betekent dit dat de Galaxy S8 is voorzien van een 3000mAh accu, terwijl de Galaxy S8 Plus-accu een capaciteit heeft van 3500mAh. Vooralsnog gaat het om een gerucht en zoals gebruikelijk is het verstandig om deze informatie met het gebruikelijke korreltje zout tot je te nemen.
“Na het voltooien van verschillende tests, heeft Samsung een definitief besluit genomen over de capaciteit van de accu voor de twee Galaxy S8-varianten”, aldus de anonieme Samsung-medewerker.
Het nieuws dat de capaciteit ongewijzigd is gebleven suggereert dat beide toestellen qua formaat niet veel verschillen ten opzichte van de Galaxy S7 (5,1-inch) en Galaxy Note 7 (5,7-inch), ondanks het feit dat ze naar verluidt wel zijn voorzien van flink grotere schermen. De Galaxy S8 heeft mogelijk een gekromd oled-scherm met een diagonaal van 5,7-inch en de Galaxy S8 Plus zou zijn uitgerust met een 6,2-inch scherm.

Sneller en efficiënter

Toch hoeven consumenten zich, ondanks de grotere schermen, niet direct zorgen te maken over de accuduur, want de Galaxy S8-serie wordt aangedreven door de Snapdragon 835-soc van Qualcomm. Deze 10nm-chip wordt door Samsung geproduceerd en de overstap naar het kleinere productieprocedé heeft ervoor gezorgd dat de omvang van de chip met 35 procent is verkleind. Volgens Qualcomm is de Snapdragon 835 daardoor ongeveer 25 procent efficiënter en 20 procent sneller dan zijn voorganger. Verder introduceert de chip Quick Charge 4.0, dat 20 procent sneller laadt dan Quick Charge 3.0. Het is nog onbekend of de Europese versies eveneens door de Snapdragon 835 worden aangedreven of dat Samsung kiest voor zijn eigen Exynos-soc.
Samsung zou op dit moment onderdelen voor beide toestellen in grote volumes ontvangen en de massaproductie gaat waarschijnlijk halverwege maart van start. Het bedrijf maakte eerder bekend dat de Galaxy S8-serie deze maand niet op het Mobile World Congress in Barcelona wordt aangekondigd. De verwachting is dat de presentatie op 29 maart zal plaatsvinden, gevolgd door een lancering in de tweede of derde week van april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten