donderdag 16 februari 2017

Samsung Galaxy S8 krijgt releasedatum op Mobile World Congress

Het hoofd van de mobiele divisie van Samsung, Dong-jin Koh, heeft aan The Korea Economic Daily meegedeeld dat Samsung de officiële datum van de Galaxy S8-lancering op 27 februari op het Mobile World Congress in Barcelona bekend gaat maken. Het bedrijf bevestigde eerder al dat de Samsung Galaxy S8 in tegenstelling tot voorgaande jaren niet in Barcelona wordt gepresenteerd, maar tijdens een afzonderlijk evenement.

Samsung Galaxy S8

De verwachting is dat Samsung op het Mobile World Congress de nieuwe Galaxy Tab S3 met stylus gaat introduceren. Daarnaast gaan er geruchten dat Samsung tijdens de presentatie een korte teaser gaat tonen voor de aankomende Galaxy S8-serie. Volgens verschillende bronnen is het de bedoeling dat de Galaxy S8 en S8+ op 29 maart worden aangekondigd op het eerste Galaxy Unpacked-evenement van 2017, dat in New York zal plaatsvinden. Een bevestiging hebben we nog niet, echter zullen we daar in Barcelona meer over te horen krijgen.
Wanneer de Galaxy S8 en S8+ in de winkels liggen is eveneens onduidelijk, maar er wordt gesproken over een lancering in de derde week van april. De vorige Galaxy S-telefoons werden in de afgelopen jaren traditioneel op het Mobile World Congress geïntroduceerd, maar dit jaar heeft het bedrijf besloten om te onthulling uit te stellen, omdat het na het Galaxy Note 7-fiasco extra controles gaat uitvoeren om soortgelijke problemen te voorkomen.

Verwachte specificaties

Ondanks het feit dat de aankondiging pas over anderhalve maand zal plaatsvinden, is er in de afgelopen periode veel informatie verschenen over het tweetal. De Galaxy S8 en Galaxy S8+ zouden beide zijn voorzien van een gekromd amoled-scherm: 5,8-inch voor het standaard model en de Galaxy S8+ zou zijn voorzien van een 6,2-inch scherm. Door de fysieke thuis-knop aan de voorzijde te schrappen heeft Samsung de bezels kunnen reduceren, waardoor het tweetal qua volume vrijwel niet verschilt met de Galaxy S7-serie. De geïntegreerde thuis-knop is mogelijk verplaatst naar de achterzijde van de telefoon, rechts van de camera.
Model Galaxy S8 Galaxy S8 Plus
Scherm 5,8-inch OLED, QHD, gekromd 6,2-inch OLED, QHD, gekromd
Soc Snapdragon 835/Samsung Exynos Snapdragon 835/Samsung Exynos
Accu 3250mAh 3750mAh
Ram 4GB 4GB
Opslag 64GB (maximaal 2TB) 64GB (maximaal 2TB)
Geheugenkaartslot Ja Ja
Opladen USB C USB C
Audio 3,5mm-koptelefoonaansluiting 3,5mm-koptelefoonaansluiting
Camera 12-megapixels 12-megapixels
Frontcamera 8-megapixels 8-megapixels
Verder wordt er gesproken over de toevoeging van een fysieke knop aan de zijkant om de nieuwe digitale assistent Bixby te activeren. Deze assistent wordt naar verluidt onder andere geïntegreerd in de camera van smartphones en zou objecten kunnen herkennen en tekst kunnen vertalen. Samsung zou ook de strijd aan willen gaan met de AirPods van Apple. Deze draadloze oordopjes worden gelijktijdig met de Galaxy S8 aangekondigd en krijgen in Europa een adviesprijs van om en nabij de 130 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten