vrijdag 8 juli 2016

Chrome OS lijkt ondersteuning voor stylus te krijgen

Google werkt aan stylus-ondersteuning voor Chrome OS. Het idee is dat Chromebooks reageren op het verwijderen en toevoegen van een stylus in een daarvoor bestemde sleuf. Google test dit in combinatie met een Rockchip-soc.
De code is gereed om events te genereren op basis van de aanwezigheid van een stylus in de sleuf,ontdekte Chrome Unboxed op basis van een posting op de site voor het Chromium-project. Begin dit jaar werd daar het idee geopperd voor de 'pen switch' die gebruikt kan worden om acties te koppelen aan het insteken of verwijderen van de stylus.
Momenteel zijn er nog geen Chromebooks met een stylus, maar zodra de Android-apps bij een komende versie van Chrome OS breed beschikbaar komen bij gebruikers, is de kans aanwezig dat fabrikanten meer laptops met touchscreen en stylus uit gaan brengen.
Volgens Chrome Unboxed komt er een Chromebook Flip 2 van Asus en daarnaast zijn er aanwijzingen dat er modellen met een Rockchip RK3399 getest worden. Dit is een soc met twee Cortex A72-cores en vier Cortex A53-kernen. De gpu is de Mali T860MP4. Rockchip richt zich met de soc op gebruik in vr-headsets, tablets en notebooks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten