vrijdag 15 juli 2016

Lenovo presenteert zijn eerste Windows 10 Mobile-telefoon

Lenovo heeft zijn eerste smartphone met Windows 10 Mobile aangekondigd. Het toestel komt alleen uit bij de Japanse provider Softbank en heeft ondersteuning voor Continuum, het systeem in Windows 10 Mobile om een telefoon als desktop te gebruiken.
Lenovo heeft de telefoon daarvoor voorzien van een Snapdragon 617-soc, de goedkoopste processor die Continuum ondersteunt. De telefoon heeft een 5"-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels, schrijft Microsoft. Met Continuum kunnen gebruikers de telefoon aansluiten op een scherm, toetsenbord en muis en het systeem als desktop gebruiken.
Het toestel meet 14,2x7,1cm en is 144 gram zwaar. Het toestel heeft een achtmegapixelcamera aan de achterkant en een frontcamera met een maximale resolutie van vijf megapixels. De accu heeft een capaciteit van 2250mAh.
Lenovo heeft de telefoon gemaakt voor de Japanse provider Softbank. Het is voor het eerst dat het Chinese bedrijf, dat ook telefoons uitbrengt onder de merknaam van Motorola, een Windows 10 Mobile-telefoon maakt. Het is onbekend of Lenovo modellen met Microsofts mobiele besturingssysteem ook in Europa gaan uitbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten