vrijdag 29 juli 2016

Samsung ziet winst groeien dankzij succes Galaxy S7

Samsung heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.
De omzet van de smartphonedivisie bedroeg het afgelopen kwartaal 26,56 biljoen won, omgerekend 21,3 miljard euro. Een jaar geleden was dat in hetzelfde kwartaal 25,06 biljoen. De operationele winst verdubbelde bijna ten opzichte van vorig jaar, Samsung kon 4,32 biljoen won, omgerekend 3,7 miljard euro bijschrijven. In 2015 was dat 2,76 biljoen won in hetzelfde kwartaal. Hoewel de groei in omzet niet groot is, zijn de cijfers opvallend positief in een markt waar smartphoneverkopen teruglopen. Apple noteerde eerder deze week wederom een daling in omzet uit iPhone-verkopen.
Samsung zegt dat de cijfers het gevolg zijn van het succes van de Galaxy S7 en S7 edge. De fabrikant maakt in tegenstelling tot Apple niet bekend hoeveel exemplaren het van zijn smartphones verkoopt. Wel stelt Samsung dat meer dan de helft van de verkochte S7-modellen een edge-uitvoering is. Ook zou de verkoop van mid- en low-end modellen zoals de Galaxy A en J winstgevend zijn.
Ook in de tweede helft van het jaar verwacht Samsung veel S7-smartphones te verkopen en in het komende kwartaal moet daarnaast 'een nieuw vlaggenschip' voor goede resultaten zorgen. Samsung noemt het toestel niet bij naam, maar het is vrijwel zeker dat de Zuid-Koreaanse fabrikant op de Galaxy Note 7 doelt, die op 2 augustus wordt gepresenteerd. Wel stelt Samsung dat het komende kwartaal uitdagend wordt vanwege de concurrentie van andere smartphonefabrikanten. Mogelijk doelen de Koreanen op de release van de iPhone 7 die in september wordt verwacht.
Ook de andere divisies van Samsung Electronics behaalden positieve resultaten. Als geheel had het concern een kwartaalomzet van 50,94 biljoen won, 2,4 biljoen meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 8,14 biljoen won, een stijging van 1,24 biljoen ten opzichte het kwartaal in 2015. De winst van de smartphonedivisie bedraagt meer dan de helft van de totale winst van het bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten