woensdag 20 juli 2016

Twitter maakt aanvragen geverifieerde status voor iedere gebruiker mogelijk

Twitter gaat een formulier beschikbaar stellen waarmee alle gebruikers een geverifieerde status kunnen aanvragen. Hoewel Twitter aangeeft dat de blauwe vinkjes bedoeld zijn voor accounts van 'algemeen belang', gaat het sociale medium mogelijk meer accounts verifiëren.
Twitter kondigt het openstellen van het aanvraagformulier aan in eenblogpost en het formulier is binnenkort te bereiken op verification.twitter.com. Nog deze week zouden alle Twittergebruikers via de url toegang moeten hebben tot het formulier. Op de supportpagina geeft het sociale netwerk meer uitleg over de vereisten voor het aanvragen van accountverificatie. Gebruikers dienen onder andere een telefoonnummer, e-mailadres en foto in te sturen.
Geverifieerde accounts op Twitter zijn te herkennen aan een blauw vinkje. Bezoekers van het sociale netwerk kunnen daaraan zien of een persoon of organisatie ook daadwerkelijk authentiek is. De status wordt enkel gegeven aan mensen of organisaties die van publiek belang zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om politici of beroemdheden.
Twitter meldt zowel in zijn blogpost als op de uitlegpagina dat de geverifieerde status is bedoeld voor mensen die in de publieke belangstelling staan. Het makkelijker maken van het indienen van een aanvraag lijkt er echter op te duiden dat de dienst minder strikt zal worden in het uitdelen van de blauwe vinkjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten