maandag 11 juli 2016

Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week

Zoek makkelijk een tennispartner, ga blind op reis, vertel langere verhalen op Twitter en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Storm It

Soms is de limiet van 140-karakter op Twitter te limiterend en wil je langere berichten plaatsen. Veel gebruikers doen dat door hun verhaal op te delen in een aantal tweets, met een cijeraanduiding aan het einde (1/5). Toch is het nog weleens lastig om al schrijvende te voorspellen hoe lang je verhaal wordt en je zinnen goed over meerdere tweets te verdelen.
Storm It is precies voor dat soort gevallen gemaakt. In de app schrijf je eerst je hele verhaal uit, waarna de app die automatisch opdeelt in een aantal genummerde tweets. Die kun je nog aanpassen en versturen wanneer je wil. Storm It zorgt er bovendien voor dat alles overzichtelijk in één thread wordt geplaatst.

KNLTB ClubApp

Er zijn al verschillende apps die zich laten omschrijven als 'de Tinder voor'. De nieuwste in het rijtje is deze app van Nederlandse tennisbond KNLTB, die tennissers aan elkaar koppelt. Niet op romantisch vlak, maar op de tennisbaan.
In de app kunnen de meer dan 600.000 leden van de ruim 1700 tennisverenigingen van Nederland zoeken naar tennispartners. Handig voor spelers die geen vaste tennispartner hebben, of graag eens tegen een ander spelen.
In de app kunnen gebruikers zaken als speelniveau, leeftijd en de gewenste speeldag invoeren en worden mogelijke matches getoond. Wie dat wil kan in de app contact leggen en direct een baan reserveren. Toch is het spelersaanbod nog beperkt: tot nu toe doen nog maar vijf tennisverenigingen mee. Verenigingen moeten voor deelname betalen, waardoor dat aanbod wellicht niet snel groeit. Voor gebruikers zijn de functies gratis.

Landed

Een app voor de avontuurlijke reiziger, eentje die blind in het vliegtuig stapt. Dat is niet ondenkbaar; de verrassingsreis is in opkomst en steeds meer mensen gaan met onbekende bestemming richting het vliegveld.
Wie eenmaal op de verrassingsbestemming Landed opent, kan meteen aan te slag. De app toont manieren om van het vliegveld in het centrum te komen, de plaatselijke wisselkoers en mogelijkheden om nog snel een hotel te boeken.
Ook toont Landed handige zinnen in de plaatselijke taal en laat het zien welke provider de goedkoopste prepaid-kaarten heeft om te voorkomen dat je je blauw betaalt aan vakantiebundels. De app is gemaakt door het Nederlandse Triposo, dat eerder dit jaar ook al Walter ontwikkelde. Met dat simpele reiskompas worden reizigers aangespoord avontuurlijker te zijn in hun keuzes op vakantie.

Titan Quest

Actie-RPG die tien jaar geleden voor pc verscheen. Nu is Titan Quest er ook voor smartphones; het hack-and-slash-spel speelt zich af in een mythologische wereld vol legers en vreemde monsters, gebaseerd op Griekse en Romeinse verhalen.

Zoals het een klassieke game in het genre betaamt, volg je een verhaal, zij het een beetje simpel maar wel lang: de ontwikkelaar belooft 60 uur. Omdat het om hack-and-slash gaat, leent de game zich behoorlijk voor de smartphone: vechten heeft vaak niet meer om het lijf dan wat tikken op het scherm.
Toch blijft de game dankzij het grote aantal wapens, kledingstukken, vaardigheden en voorwerpen die je kan vrijspelen steeds leuk. Bovendien is het mogelijk om de game op verschillende manieren te spelen, bijvoorbeeld als strijder of als magiër.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten