maandag 18 juli 2016

HP Elite x3-smartphone verkrijgbaar voor consument

De HP Elite x3, de Windows 10 Mobile-smartphone die ook x86-Windows-applicaties kan draaien, is nu verkrijgbaar in Nederland en België voor respectievelijk 863 en 882 euro. Het ziet ernaar uit dat het toestel niet alleen aan bedrijven verkocht wordt, zoals HP wel heeft gesteld.
De smartphone van HP is direct te bestellen op de Nederlandse en Belgische online winkel van het bedrijf. Bezoekers van de site kunnen het toestel gewoon in een winkelmandje plaatsen en door het aankoopproces heenlopen, ondanks dat HP in het verleden heeft gezegd dat het het toestel alleen aan bedrijven zal verkopen. Die voorwaarde valt nergens terug te vinden in het bestelproces.
De HP Elite x3 heeft toegang tot de zogenaamde Workspace-dienst van HP. Dat is een betaalde streamingfunctionaliteit die het mogelijk maakt om x86-desktopapps te gebruiken op de telefoon ondanks dat de processor geen x86-architectuur heeft. Daaropvolgend kan met de Continuum-functionaliteit van Windows 10 een volwaardige desktop nagebootst worden. Op de productpagina van HP staat HP Workspace wel genoemd, maar of de consument ook daadwerkelijk een abonnement hierop kan afsluiten, is niet bekend. Tweakers heeft contact gezocht met HP Nederland hierover.
HP heeft ook een Mobile Extender voor de Elite x3 ontworpen, die het het HP Lap Dock noemt. Dat is een als een laptop-uitziende docking station met accu, toetsenbord en beeldscherm. Deze is echter nog niet te vinden in de Nederlandse en Belgische HP-winkel. Wanneer die volgt en hoeveel die gaat kosten, is niet bekend.
De Elite x3 is een smartphone met een 6"-oledscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 820, met vier Kryo-processorkernen op 2,2GHz en een Adreno 530-gpu. Tweakers heeft in februari vanaf de Mobile World Congress in Barcelona een preview van de telefoon gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten