dinsdag 19 juli 2016

Google brengt laatste Android 7.0 Nougat preview uitd

Google brengt de vijfde en laatste ontwikkelaarspreview van Android 7 'Nougat' uit. Daarmee komen nu vrijwel alle benodigde systeemupdates beschikbaar voor ontwikkelaars op alle ondersteunde apparaten, waaronder verschillende Nexus-apparaten, Pixel C en het Android One-platform.
In de images van deze laatste ontwikkelaarspreview zit een emulator voor het doen van de laatste tests voor Nougat-apps, de laatste Android N-api's van api-level 24 en de laatste bugfixes en optimalisatiesschrijft het ontwikkelteam op zijn blog.
Ontwikkelaars worden opgeroepen om updates na het testen met deze vijfde ontwikkelaarsversie zo snel mogelijk op de Play Store te publiceren, afhankelijk van de status van de projecten naar een alfa-, bèta- of productiekanaal.
Daarbij wordt wel opgemerkt dat apps alle wijzigingen in verschillende gedragingen van het systeem aan moeten kunnen, zoals de accubesparingsfunctie Doze, de splitscreenfunctie, schermzoom, wijzigingen in speciale machtigingen, Direct Reply en andere wijzigingen in het notificatiescherm.
Gebruikers die al meedoen aan het Android Beta-programma met de juiste apparaten krijgen de Developer Preview 5 automatisch binnen, anders kan daarvoor alsnog ingeschreven worden. Wanneer de nieuwe versie precies uit bèta komt, is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten