donderdag 14 juli 2016

Eerste smartphone met support voor Googles vr-platform komt over twee weken uitd

De eerste smartphone met ondersteuning voor Googles vr-platform Daydream, de ZTE Axon 7, komt over twee weken uit. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Het toestel heeft een 5,5"-amoledscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels.
Een amoledscherm is een vereiste voor Daydream-compatibele telefoons. Daydream is een vr-platform dat Google dit voorjaar presenteerde. Een telefoon heeft naast een oledscherm meer nodig. Google schrijft ook accurate sensoren en een stevige processor voor om de beelden met voldoende frames per seconde te tonen. Naast Google zelf komen ook onder meer Samsung en HTC met Daydream-telefoons.
De ZTE Axon 7 zal in elk geval compatibel zijn met het systeem als Google Daydream dit najaar uitbrengt. De Axon 7 komt in eerste instantie uit in de Verenigde Staten over twee weken, maar ZTE heeft eerder ook al een prijs in euro's genoemd voor de telefoon. Het toestel, dat 400 dollar kost in de VS, zal in Europa voor 449 euro over de toonbank gaan. De Android 6.0-smartphone heeft een variant die compatibel is met alle in de Benelux gebruikte 4g-frequenties.
De Axon 7 heeft naast het 5,5"-amoledscherm een Snapdragon 820-soc van Qualcomm en varianten met 4GB en 6GB aan werkgeheugen. Naast Daydream richt ZTE het toestel vooral op audioliefhebbers, met twee Dolby Atmos-speakers aan de voorkant en een AK4490-dac van AKM voor het verwerken van audio.
Verder bevat het toestel een 20MP-camera met optische beeldstabilisatie voor het maken van foto's en een 8MP-camera aan de voorkant. Wanneer de telefoon in Europa uitkomt, is nog onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten